Home
>
Diëtetiek
>
Blogberichten
>
Andijviesalade met kidneybonen

Recept / Andijviesalade met kidneybonen

Aansluitend op het blogbericht over peulvruchten ("Daar peul je de vruchten van!"), een recept met kidneybonen. Heb je gelijk je wekelijkse portie binnen. Geniet van deze eiwitrijke andijviesalade. Zowel met als zonder vlees te nuttigen, dus ook ideaal voor vegetariërs.  

Benodigdheden:
  • Vergiet
  • Saladeschaal
Ingrediënten voor 3-4 personen:
  • 200 gram rauwe andijvie
  • blik kidneybonen
  • 1 blik maïs
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram cottage cheese/hüttekäse
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 300 gram kipreepjes/hamblokjes
Bereiding:
  • Doe de andijvie in de saladeschaal en de kidneybonen en maïs in het vergiet.
  • Was de kidneybonen en maïs schoon en verspreid over de andijvie.
  • Snijd de cherrytomaatjes door de midden en leg bovenop de salade.
  • Verdeel de cottage cheese/hüttekäse over de cherrytomaatjes.
  • Maak een dressing van olijfolie, azijn, knoflook en mosterd.
  • Giet de dressing over de salade en serveer met kipreepjes/hamblokjes.
Voedingswaarde voor 1 portie (op basis van 3 personen):
479 kcal / 40 gram koolhydraten / 47 gram eiwitten / 15 gram vetten

Gezonde groet,
Elke van der Velden, (sport)diëtist
© 2022 BeweegR | Webdesign by Frenchmade     Powered by Ompria powered by ompria