Home
>
Diëtetiek
>
Blogberichten
>
Couscoussalade

Recept / Couscoussalade

Snel gemaakt, makkelijk meenemen en nog lekker ook. Voordat je de groente hebt gesneden is de couscous al gekookt. Neem je favoriete groente, voeg er wat vis/vlees aan toe en maak af met een dressing. Probeer het zelf ook eens!

Benodigdheden:
  • Waterkoker
  • Saladeschaal
Ingrediƫnten voor 1 persoon:
  • 60 gram ongekookte (volkoren) couscous
  • 1/2 bouillonblokje
  • 150-200 gram groente/fruit naar keuze
  • 75-100 gram kipreepjes/hamblokjes/tonijn/zalm/vleesvervangers (bv: 30+ kaas, peulvruchten, ei, vegetarische kipstuckjes enz.)
  • Eventueel een dressing (bv: yoghurtdressing, chilisaus, sojasaus)
Bereiding:
  • Zet een waterkoker aan met 120 ml water.
  • Doe de couscous met het bouillonblokje in een pan.
  • Giet het kokende water over de couscous en het bouillonblokje.
  • Roer door dat de bouillon is opgelost en laat 5 minuten met de deksel op de pan rusten.
  • Snijd ondertussen de groente/het fruit naar keuze en laat de couscous afkoelen.
  • Gooi alles door elkaar heen en meng met het vlees/vis/vegetarische alternatief.
  • Breng op smaak met een dressing of wat peper.
Voedingswaarde:
Circa: 450 kcal / 55 gram koolhydraten / 30 gram eiwitten / 10 gram vetten

Gezonde groet,
Elke van der Velden, (sport)diƫtist
© 2022 BeweegR | Webdesign by Frenchmade     Powered by Ompria powered by ompria