Home
>
Diëtetiek
>
Blogberichten
>
Frittata uit de oven

Recept / Frittata uit de oven

Ovengerechten zijn ideaal. Je kan ze van te voren al klaarmaken en zodra je thuis komt hoef je het alleen nog maar de oven in de schuiven. Heb je nog wat groente in de koelkast liggen die bijna over de datum zijn, dan kun je die perfect gebruiken.

Benodigdheden:
  • 1 grote kookpan
  • 1 schilmesje
  • 1 (wok)pan
  • 1 knoflookpers
  • 1 kom
  • 1 ovenschaal
  • 1 oven 

Ingrediënten voor 3 personen:
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 4 eieren
  • 35 ml halfvolle melk
  • 100 gram 30+ kaas
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje paprikapoeder
  • Provencaalse kruiden
  • 150 gram hamblokjes 

Bereiding:
  • Zet 1 grote pan met water op het vuur voor het koken van de aardappelen en bloemkool.
  • Schil de aardappelen, snijd in blokjes en haal de roosje van de stronk bloemkool.
  • Laat de aardappelen en bloemkool ongeveer 5 minuten koken en giet daarna af.
  • Verwarm de olie in een pan en pel en schil ondertussen de knoflook en rode ui.
  • Pers de knoflook uit boven de pan, fruit de rode ui even aan en bak de aardappelen en bloemkool nog even mee.
  • Meng ondertussen in een kom de eieren, melk, kaas en kruiden/specerijen.
  • Doe het mengsel met de aardappelen en bloemkool in een ovenschaal en giet het eimengsel er over heen.
  • Schuif 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Voedingswaarde voor 1 persoon:
Circa: 364 kcal / 15 gram koolhydraten / 28 gram eiwitten / 20 gram vetten


Gezonde groet,
Elke van der Velden, (sport)diëtist
© 2022 BeweegR | Webdesign by Frenchmade     Powered by Ompria powered by ompria