Home
>
Diëtetiek
>
Blogberichten
>
Volkoren noodles met falafel

Recept / Volkoren noodles met falafel

Falafel is een vegetarische klasieker. Lekker in een wrap of bij couscous, maar je kunt het ook aan andere gerechten toevoegen. Probeer eens deze heerlijke volkoren noodles met falafel en heeel veel groente. Het gerecht is vezelrijk en een bron van eiwitten!

4 personen
bereidingstijd: 30-40 minuten

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 2 trostomaten
  • 250 g champignons
  • 400 g sperziebonen
  • 2 eetlepels plantaardige olie of vloeibare bak- en braadvetten
  • Optioneel: 1 theelepel chilipoeder
  • 250 g volkoren noodles
  • 200 g falafel
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 4 eetlepels ketjap

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Mes
  • Wokpan (of een andere grote pan om in te bakken)
  • Spatel
  • Kookpan

Bereidingswijze:
  • Begin met het snijden van de groenten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Snijd de champignon in plakjes. Maak de boontjes schoon en snijd ze door de helft. Je kunt ook kiezen voor voorgesneden champignons en boontjes.
  • Verhit de olie of vloeibare bak- en braadvetten in een wokpan. Fruit de ui 3 minuten. Voeg daarna de knoflook en eventueel chilipoeder toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Bereid ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houdt apart wanneer ze klaar zijn.
  • Voeg de sperziebonen, paprika, champignon en tomaat toe aan de pan. Bak deze een minuut of 7 op middelhoog vuur. Schep af en toe goed door.
  • Breek de elke falafel doormidden boven de pan. Bak deze nog 8-10 minuten mee. 
  • Voeg de chilisaus en ketjap toe aan de pan en toer deze door zodat alles met de saus gemengd is.
  • Voeg de noodles toe aan de pan en roer deze door de groente en falafel.
  • Voeg peper en zou toe naar behoefte. Eet smakelijk!

Tip: maak een extra grote portie. Deze kun je de volgende dag bijv. eten als lunch of invriezen voor een later moment. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd in huis!

Voedingswaarde per portie:
Circa: 520 kcal / 75,3 g koolhydraten / 18,3 g eiwit / 12,3 g vet / 17,4 g voedingsvezels

Gezonde groet,
Merel Coenders, diëtist in opleiding
© 2022 BeweegR | Webdesign by Frenchmade     Powered by Ompria powered by ompria