Home
>
Fysiotherapie
>
Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een van de specialiteiten van BeweegR. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van 0 tot 18 jaar met motorische hulpvragen. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek en naarmate ze ouder worden hebben ze steeds meer vaardigheden nodig om aan de eisen van de omgeving te voldoen en te blijven participeren in de Maatschappij. Bij sommige kinderen kan de motorische ontwikkeling als gevolg van verschillende oorzaken vertraagd of afwijkend verlopen. Ook kunnen kinderen door problemen aan het bewegingsapparaat en/of pijnklachten op een andere manier gaan staan of bewegen.

Motorische stoornissen kunnen gepaard gaan met cognitieve of leerproblemen en stoornissen in de sociaal-emotionele ontwikkeling of in gedrag. Een kinderfysiotherapeut beschikt over specifieke pedagogische en didactische kennis en vaardigheden om uw kind verder te helpen.

Omdat wij met onze kinderfysio in Tilburg in het centrum zitten zijn wij voor iedereen goed bereikbaar. Je vindt onze praktijk tegenover het station dus ben je op zoek naar goede kinderfysiotherapie in BredaEindhoven of Den Bosch. Met de trein stap je bijna voor de deur uit.

Maak direct een afspraak met onze kinderfysio

Een op maat gemaakt behandelplan bij de kinderfysio

Ieder kind vraagt om een specifieke benaderingswijze met een op maat gemaakt behandelplan met daarin de persoonlijke doelen voor het  kind. De kinderfysiotherapie is erop gericht om (spelenderwijs) de motorische mogelijkheden en vaardigheden van het  kind te verbeteren. Het doel is het kind beter te laten functioneren in zijn fysieke en sociale omgeving. Ouder(s)/verzorger(s) worden nauw bij de behandeling door de kinderfysio betrokken en afhankelijk van de hulpvraag ook andere betrokkenen in de directe leefomgeving van het kind, zoals school of het kinderdagverblijf. Indien nodig zal dit gebeuren in samenwerking met collega’s binnen en buiten BeweegR en het gezondheidscentrum Binnenstad.

Wordt kinderfysiotherapie vergoed door je zorgverzekering?

Je kunt met je kind zonder verwijzing van je huisarts terecht voor kinderfysiotherapie behandeling in het centrum van Tilburg. Kinderfysiotherapie ehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de basisverzekering krijg je maximaal 18 kinderfysio behandelingen per jaar vergoed. Na deze 18 behandeling volgt de vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Contact Lid worden
© 2024 BeweegR | Webdesign by Frenchmade     Powered by Ompria powered by ompria