Recept voor Andijviesalade met kidneybonen
Benodigdheden:
- Vergiet
- Saladeschaal
Ingrediënten voor 3-4 personen:
- 200 gram rauwe andijvie
- blik kidneybonen
- 1 blik maïs
- 200 gram cherrytomaatjes
- 200 gram cottage cheese/hüttekäse
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel mosterd
- 300 gram kipreepjes/hamblokjes
Bereiding:
- Doe de andijvie in de saladeschaal en de kidneybonen en maïs in het vergiet.
- Was de kidneybonen en maïs schoon en verspreid over de andijvie.
- Snijd de cherrytomaatjes door de midden en leg bovenop de salade.
- Verdeel de cottage cheese/hüttekäse over de cherrytomaatjes.
- Maak een dressing van olijfolie, azijn, knoflook en mosterd.
- Giet de dressing over de salade en serveer met kipreepjes/hamblokjes.
Voedingswaarde voor 1 portie (op basis van 3 personen):
479 kcal / 40 gram koolhydraten / 47 gram eiwitten / 15 gram vetten
Gezonde groet,
Elke van der Velden, (sport)diëtist