Recept / Couscoussalade

Snel gemaakt, makkelijk meenemen en nog lekker ook. Voordat je de groente hebt gesneden is de couscous al gekookt. Neem je favoriete groente, voeg er wat vis/vlees aan toe en maak af met een dressing. Probeer het zelf ook eens!

Neem contact op
Wij worden goed beoordeeld

Recept Couscoussale

Benodigdheden:

  • Waterkoker
  • Saladeschaal

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 60 gram ongekookte (volkoren) couscous
  • 1/2 bouillonblokje
  • 150-200 gram groente/fruit naar keuze
  • 75-100 gram kipreepjes/hamblokjes/tonijn/zalm/vleesvervangers (bv: 30+ kaas, peulvruchten, ei, vegetarische kipstuckjes enz.)
  • Eventueel een dressing (bv: yoghurtdressing, chilisaus, sojasaus)

Bereiding:

  • Zet een waterkoker aan met 120 ml water.
  • Doe de couscous met het bouillonblokje in een pan.
  • Giet het kokende water over de couscous en het bouillonblokje.
  • Roer door dat de bouillon is opgelost en laat 5 minuten met de deksel op de pan rusten.
  • Snijd ondertussen de groente/het fruit naar keuze en laat de couscous afkoelen.
  • Gooi alles door elkaar heen en meng met het vlees/vis/vegetarische alternatief.
  • Breng op smaak met een dressing of wat peper.

Voedingswaarde:
Circa: 450 kcal / 55 gram koolhydraten / 30 gram eiwitten / 10 gram vettenGezonde groet,Elke van der Velden, (sport)diëtist

Contact opnemen

Vul het contactformulier in

Bedankt. We hebben je bericht ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BeweegR werkt samen met

© 2024 BeweegR