Het recept
Benodigdheden:
- 1 grote kookpan
- 1 schilmesje
- 1 (wok)pan
- 1 knoflookpers
- 1 kom
- 1 ovenschaal
- 1 oven
Ingrediënten voor 3 personen:
- 1 kleine bloemkool
- 2 aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 4 eieren
- 35 ml halfvolle melk
- 100 gram 30+ kaas
- 1 snufje peper
- 1 snufje paprikapoeder
- Provencaalse kruiden
- 150 gram hamblokjes
Bereiding:
- Zet 1 grote pan met water op het vuur voor het koken van de aardappelen en bloemkool.
- Schil de aardappelen, snijd in blokjes en haal de roosje van de stronk bloemkool.
- Laat de aardappelen en bloemkool ongeveer 5 minuten koken en giet daarna af.
- Verwarm de olie in een pan en pel en schil ondertussen de knoflook en rode ui.
- Pers de knoflook uit boven de pan, fruit de rode ui even aan en bak de aardappelen en bloemkool nog even mee.
- Meng ondertussen in een kom de eieren, melk, kaas en kruiden/specerijen.
- Doe het mengsel met de aardappelen en bloemkool in een ovenschaal en giet het eimengsel er over heen.
- Schuif 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Voedingswaarde voor 1 persoon:
Circa: 364 kcal / 15 gram koolhydraten / 28 gram eiwitten / 20 gram vetten
Gezonde groet,
Elke van der Velden, (sport)diëtist