Ingrediënten
- 800 g kikkererwten in blik (uitlekgewicht totaal 530 g)
- 1,5 eetlepel olijfolie
- Kruiden naar smaak. In dit recept is gekozen voor paprikapoeder en kerriepoeder. Deze zijn afzonderlijk van elkaar aan een deel van de kikkererwten toegevoegd. Je kunt ook kiezen voor 1 of meer smaken.
- Zout
- Benodigdheden
- Oven met bakplaat of rooster
- Bakpapier,
- Vergiet, 2 theedoeken, handig zijn een aantal Kommen
Bereiding
- Haal de bakplaat of rooster uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder de kraan. Leg ze daarna tussen 2 theedoeken en druk zachtjes aan, zodat ze afdrogen. Zorg dat je ze niet kapot maakt!
- Doe de kikkererwten in een ruime kom en meng met de olijfolie. Als je voor 1 smaak kiest, meng dan ook de kruiden en het zout naar smaak mee. Kies je voor 2 smaken, doe de met olijfolie besmeerde kikkererwten in 2 aparte kommen en meng ze afzonderlijk met de kruiden en het zout.
- Leg de kikkererwten op de bakplaat/rooster en verspreid goed. Rooster de kikkererwten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Na 15 minuten schep je ze om en rooster je ze nog 5-10 minuten, tot de kikkererwten knapperig zijn.
- Laat de kikkererwten even afkoelen.
- Eet de kikkererwten als tussendoortje, borrelhapje of als topping op bijvoorbeeld een salade, soep of andere maaltijd.
Eet smakelijk !
Bewaar de geroosterde kikkererwten in een goed afgesloten bak of zak, zodat je ze later nog eens kunt gebruiken!
Voedingswaarde per 100 g:
Circa: 189 kcal / 19 g koolhydraten / 8,3 g eiwit / 7,1 g vet (waarvan verzadigd 1,7 g) / 7,9 g voedingsvezels
Gezonde groet,
Merel Coenders, diëtist