Ontdek het recept hieronder:
Bereidingstijd: 50-60 minuten (40-45 minuten oventijd)
2 personen
Benodigdheden:
- Oven
- Snijplank
- Mes
- Ovenschaal
Ingrediënten:
- 500 g rode bieten
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 1 krop baby romaine sla/little gem
- 50 g (gerookte) amandelen
- 1-2 el balsamico azijn
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de rode bieten en snijd ze in partjes. Pel de ui en snijd deze ook in partjes.
- Doe de rode bieten en de ui in de ovenschaal. Meng deze met de olijfolie, peper en zout.
- Rooster de bieten en ui 40-45 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
- Ga iets voor tijd aan de slag met de sla. Snijd het kontje van de krop. Snijd vervolgens de stronk in vieren, of naar wens. Verdeel over de borden.
- Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de inhoud over de borden.
- Hak de amandelen grof en voeg toe aan de salades.
- Besprenkel tot slot de salades met balsamicoazijn. Eet smakelijk!
Extra toevoeging:
- Een sneetje geroosterd volkoren brood
Voedingswaarde:
Circa: 367 kcal / 22 g koolhydraten / 10 g eiwitten / 24 g vet
(+ brood: 449 kcal / 36 g koolhydraten / 14 g eiwitten / 25 g vet)
Gezonde groet,
Merel Coenders, diëtist in opleiding